Matkapuhelin

044 202 8118

Sähköpostiosoite

paulus.linnanmaki@famula.fi

Avoinna

Ma - Pe: 9.00 - 19.00

Voimme olla montaa mieltä siitä, kuinka hyvin verohallinto tiedottaa kuluttajia erilaisista vähennyksistä, jotka kuluttaja saa vähentää omassa verotuksessa. Viime vuosina yhä enemmän ihmisten tietoisuuteen noussut aihe on kotitalousvähennykset, joiden avulla erilaiset kotiin tilattavat palvelut tulevat kuluttajille huomattavasti halvemmaksi, kuin mitä yrityksen tarjoukseen raapustama loppusumma todellisuudessa on. Tuo vähennys on todellakin puhdasta rahaa, sillä saat jokaisen euron vähentää omista maksettavistasi veroeuroista. Vuonna 2019 Suomessa vähennettävien kotitalousvähennysten määrän on arveltu olevan jopa yli 400 miljoonaa euroa vuodessa (Määttä, 2015).

Kotitalousvähennys tarkoittaa siis helpotusta veroihin. Tätä etua voit käyttää, kun tilaat kotiisi esimerkiksi siivousta, lasenhoitoa, asunnon remontteja tai tietokoneiden asennuksia.  Tärkeää on muistaa myös se, että kotitalousvähennystä saat myös vapaa-ajan asunnollasi teetetystä työstä. 

Jopa 30% urakkahinnasta

Mutta mitä tämä kotitalousvähennys sitten oikeasti tarkoittaa ja kuinka paljon sitä saa? Kotitalousvähennyksen määrä riippuu teetetyn työn tyypistä, mutta esimerkiksi maalaustyön tilaajana saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos tilaat työn yritykseltä, esimerkiksi Famula Oy:ltä. Tässä siis olennaista on se, kuinka suuri osa teetetystä työstä on ns. ”puhdasta työtä”, eli urakkaa, josta on vähennetty kaikki materiaalikustannukset, kilometrikorvaukset ja päivärahat. Maalausurakassa työn osuus muodostaa parhaimmillaan yli 80% urakan hinnasta, jolloin kotitalousvähennystä voit saada urakan hinnasta jopa yli 30%! 

Maalausurakassa työn osuus muodostaa parhaimmillaan yli 80% urakan hinnasta, jolloin kotitalousvähennystä voit saada urakan hinnasta jopa yli 30%! 

Parhaan hyödyn saa teettämällä joka vuosi jotain

Muista, että henkilöä kohden kotitalousvähennyksen maksimisumma on 2250 € ja omavastuu 100€. Puolisosi kanssa voit siis saada vähennystä yhteensä 4500€. Nykyisin yhä useampi asiakas kertoo oivaltaneensa sen, ettei huoltourakoiden kannata kasautua, vaan huoltotöitä kannattaa tilata joka vuonna, jotta kotitalousvähennyksiä saa käytettyä mahdollisimman paljon. Fiksua!

Mutta onko tuo vähennysten hakeminen vaikeaa? Ei ole! Kotitalousvähennysten ilmoittaminen on todella helppo ja nopea toimenpide: tarvitset vain mobiililaitteen, nettipankkitunnuksesi, meidän lähettämän laskun ja noin 15 minuuttia aikaa. Tästä linkistä pääset ilmoittamaan kotitalousvähennyksiä!

Soita ja pyydä ilmainen tarjous maalauksesta jo tänään!

Puh. 0447559226

Lähteet:

Määttä, K. (2019). Kotitalousvähennys. Edita. 218.

Verohallinto. 2.1.2024. Kotitalousvähennys. Viitattu 2.2.2024. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/vahennykset/kotitalousvahennys/

Suositellut julkaisut