Matkapuhelin

044 202 8118

Sähköpostiosoite

paulus.linnanmaki@famula.fi

Avoinna

Ma - Pe: 9.00 - 19.00

Tyypillinen huoltoväli talon maalauksessa on noin 10 vuotta, riippuen talon materiaalista, kulumiselle altistavista tekijöistä (esim. paljon pölyttäviä puita talon ympärillä) ja käytetystä maalista. Kohtaamme yllättävän usein tilanteita, joissa talon maalaustarve tunnistetaan, mutta maalausta siirretään tulevalle kesälle esimerkiksi taloudellisista syistä. Pitkittynyt huoltomaalauksen viivyttäminen on kuitenkin julkisivun puurakenteille haitaksi. Vaurioitunut maali päästää kosteutta puun rakenteisiin, jolloin siinä alkaa tapahtumaan homehtumista. Lisäksi vanhassa maalipinnassa on usein mustatäplähometta ja muita eläviä itiöitä, joita puun rakenteisiin ei tietenkään olisi hyvä päästää.

10 vuoden nyrkkisääntö

Entä kuinka tunnistaa talon maalaustarve? Tähän hyvä ja yksinkertainen keino on vuosien laskeminen edellisestä maalauskerrasta. Mikäli talosi edellisestä huoltomaalauksesta alkaa olla kulunut 10 vuotta, on hyvä alkaa suunnittelemaan maalausurakan ajankohtaa. Mikäli havaitset seinissä halkeilua, hilseilyä tai halkeilua, kannattaa ottaa meihin yhteyttä. Käymme tarkastamassa tilanteen maksutta ja kerromme, mitä tilanteelle kannattaisi tehdä. Vaurioitunut maalipinta, joka on auringon, sateen ja myrskyn armoilla, ei enää suojaa puuta ehjän maalipinnan tavoin. Maalin kuoriutuminen, hilseily ja halkeilu ovat selkeitä merkkejä siitä, että seinä alkaa olla huoltomaalauksen tarpeessa. Huoltomaalauksessa hilseilevä ja halkeileva maali kaavitaan pois, jotta uusi maali pysyy taas seuraavat vuodet hyvin seinässä. Lisäksi homepesussa vanha home tapetaan ja seinä pestään. Näin varmistetaan se, etteivät homeitiöt pääse tuhoamaan puun rakennetta.

Vuosien kuluessa maalattu talo alkaa haalistumaan. Haalistumista tapahtuu kaikissa maalipinnoissa, kuitenkin eniten suoralle auringon valolle altistuneissa pinnoissa. Haalistunut talo saadaan uuden hohtoiseksi suorittamalla sille huoltomaalaus. Maalia valittaessa kannattaa ottaa huomioon, että tummat värit haalistuvat huomattavasti nopeammin kuin vaaleat värit. Mikäli olet maalannut talosi aiemmin värillä, joka ei miellytä, on sekin hyvä syy maalata talo. Oman kodin, jos jonkun, tulee näyttää viihtyisältä omaan silmääsi.

Maalia valittaessa kannattaa ottaa huomioon, että tummat värit haalistuvat huomattavasti nopeammin kuin vaaleat värit.

Maalaus ennen talon myyntiä kannattaa

Talosi kannattaa maalata tilanteessa, jossa suunnittelet talon myyntiä. Talon maalaus nuorentaa talon ulkonäköä jopa kymmenen vuotta. Laadukkaasti toteutettu huoltomaalaus nostaa talosi arvoa jopa enemmän kuin mitä urakka maksaa, jolloin maalausurakan tilaaminen on järkevä sijoitus. Lisäksi ryhdikäs ja kiiltävä talo mahdollistaa aina varmemmat kaupat, sillä talo näyttää ostajan silmään huomattavasti houkuttelevammalta.

Milloin talo kannattaa maalata?

 • Edellisestä maalauksesta kulunut 10 vuotta
 • Maali hilseilee, halkeilee tai kuoriutuu
 • Maalipintaan on alkanut kehittyä mustatäplähometta
 • Haalistunut maalipinta
 • Ulkomuoto ei miellytä silmääsi
 • Talon myyminen alkaa olla ajankohtainen.

Miksi talo kannattaa maalata?

 • Pidentää huomattavasti julkisivun elinikää
 • Maalaus suojaa seiniä yli 10 seuraavaa vuotta
 • Tekee kodistasi viihtyisämmän näköisen
 • Nostaa asuntosi arvoa
 • Helpottaa asuntokauppoja
Maalaus nostaa kiinteistön arvoa ja helpottaa myös asuntokauppoja.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti! Laskemme sinulle ilmaisen tarjouksen jo saman päivän aikana.

Puh. 0442028118

Suositellut julkaisut